BASQUET POBLA – ELIANA

Added by 05/11/2015

Partit de la quarta jornada de lliga en categoria Autonòmic que enfrontava al Club Basquet la Pobla davant el Jóvens L’Eliana. Duel de la màxima rivalitat comarcal en què els dos equips arribaven amb 2 victòries consecutives. L’Eliana era segon a la taula mentre que els Poblans ocupaven la quarta posició. Però des de l’inici els locals posaren distància al marcador. A la Pobla se li feia xicoteta la cistella i costava molt trobar situacions còmodes de tir. El primer quart acabava amb 11 punts per davall després de 2 bones accions de Llorenç Crespo. En el segon quart van reaccionar els poblans, sobretot de la mà de l’exjugador de Pamesa València Alfons Albert. El torrentí, amb 211 centímetres, ha de ser el referent enguany de la Pobla i posar tota la seua experiència en equips ACB per a acabar dalt en la classificació. El veterà pivot va fer imposar la seua alçada a la zona tant en atac com en defensa i la Pobla s’acostava a només 5 punts, 27 a 22. A partir d’eixe moment hi hagué una desconnexió total de l’equip de Gabi Fuster i l’Eliana, amb un parcial de 13 a 0 se n’anava 18 punts al marcador; 40 a 22. Amb problemes en el rebot defensiu i bloquejats en atac, la Pobla pràcticament es quedava sense opcions al partit. Al descans s’aplegava amb un resultat de 48 a 29. S’esperava una reacció dels poblans en la segona part, però es trobaren amb els millors minuts de joc dels elianers. Van ser una allau ofensiva que no va tindre resposta per part dels visitants. Robert Benavent amb 4 triples col·locava la diferència rondant els 30 punts. Una tímida reacció de la Pobla deixava el resultat en un inquietant 72 a 44 a la fi del tercer quart. En l’últim període, La Pobla va tirar d’orgull i maquillava un poc el marcador. Alfons Albert trobava bones posicions a la zona i era imparable per a la defensa local. També començaven a entrar els tirs de llarga distància. La Pobla baixava dels 20 punts de diferència quan faltaven 5 minuts per a la fi. Els últims minuts es van convertir en un intercanvi de cistelles en què de nou Robert va agafar protagonisme i acabava el partit amb 27 punts, sense dubte un mal de cap per als defensors de la Pobla. Els 20 punts d’Alfons Albert van ser insuficients per a lluitar la victòria. A la fi, L’Eliana aconseguia el triomf per 24 punts de diferència: 91 a 67. És el quart partit de lliga que la Pobla disputava a domicili i encara quedaran 2 més, els dos a Castelló, abans de poder debutar esta temporada al Pavelló d’Esports. Este dissabte el rival serà el Grau de Castelló.