Qui som?

29lapoblatv1

35 anys d'experiència com a televisió municipal de proximitat

35 anys en el món audiovisual de proximitat és el nostre millor aval professional, un temps en què hem anat aprenent, avançant, superant etapes i acceptant riscos cada vegada majors.
Retransmissions, programes de debat, programes de plató, assistències tècniques, cobertura d’esdeveniments informatius, nombroses notícies, documentals i reportatges produïts per la nostra televisió, … Un servei de qualitat, productivitat i professionalitat.

televisionshock3

Un poc d'història

L’any 1987 van començar les primeres emissions del que seria la televisió municipal. Amb un equipament mínim i en condicions pràcticament rudimentàries poc a poc es va anar agafant experiència i adquirint un millor equipament.

El 1989, any de naixement de Canal 9 Televisió Valenciana, es va donar un important impuls pel que fa a professionalització dels serveis. S’adquireix material professional (U-matic alta banda i posteriorment Betacam SP) i per l’experiència acumulada es realitzen cobertures de notícies per als serveis informatius de la televisió pública de la Comunitat Valenciana a les comarques de Camp de Túria, els Serrans i Racó d’Ademús. Alhora es continuen fent informatius locals, programes esportius, debats i concursos participatius via telèfon.

El 1992 la televisió passa a ser de titularitat pública. En tots aquests anys, Telepobla ha servit no només per informar els veïns de la Pobla de Vallbona i crear un arxiu audiovisual important durant estos anys, sinó també per formar professionals. Són molts els periodistes i tècnics audiovisuals veïns del municipi. La televisió municipal ha servit per canalitzar professionalment a molts ciutadans de la Pobla de Vallbona. Molts d’ells són a hores d’ara grans professionals de mitjans de comunicació.

Luxor

Equips i instal·lacions

Telepobla emet a través del canal 36 de la TDT tant en alta definició (HD) com en definició estàndard (SD) amb la potència suficient per cobrir tot el terme municipal de la Pobla de Vallbona.

La televisió actualment està equipada amb l’última tecnologia, viable i eficaç des del punt de vista tècnic i econòmic. Es treballa amb alts índexs de productivitat degut a la dotació dels mitjans tècnics més moderns i fàcils de manejar.

És una televisió amb un equipament escalable, preparada per poder créixer per la compatibilitat dels equips adquirits. Una televisió automatitzada i amb una digitalització completa, des de la gravació a l’emissió. Un flux real d’extrem a extrem, des de producció de notícies, gestió de la media i arxiu, automatització de la continuïtat o emissió de programes en directe, i també continguts en segones i terceres pantalles.

Compta amb servidors d’ingesta i playout amb 2 canals bidireccionals i amb difusió de continguts simultanis en SDI i en streaming a través de xarxes IP mitjançant protocols TS, RTMP, RTP i NDI. També compta amb un sistema MAM (Media Asset Management) com a gestió de media i arxiu de continguts, enllaçat als equips d’edició de la redacció.

Telepobla disposa d’equips portàtils de realització en HD amb capacitat per a 8 càmeres a través de SDI. Compta també amb quatre càmeres robotitzades per a les produccions en estudi i l’emissió dels plens municipals en directe.

El centre de producció està ubicat en un edifici municipal i compta amb una sala de redacció, una sala de sonorització, una sala de màquines, un estudi de 65 m2 per a programes, debats, entrevistes, etc. També disposa d’una sala de control i estudi per a una ràdio municipal.

sociedad_civil3

Principals objectius de Telepobla

PROMOCIÓ DELS INTERESSOS LOCALS
Impulsar la participació dels grups socials amb l’objectiu de fomentar i promoure la cultura i la convivència local.

OBRIR LES INSTITUCIONS ALS CIUTADANS
Millorar la relació entre les institucions i els ciutadans.

PARTICIPACIÓ CIUTADANA
Donar un marc de participació dels veïns com a element dinamitzador, respectant el pluralisme polític, religiós i cultural.

INFORMAR
Mantindre informats els veïns de la seua realitat més pròxima.

APLICAR LES NOVES TECNOLOGIES A LA TELEVISIÓ
Internet és un vehicle essencial per a promocionar i consolidar la televisió.

FUNCIÓ ESCOLA
Formació dels joves professionals en el mitjà audiovisual.

ARXIU DE DOCUMENTACIÓ AUDIOVISUAL
Creació un arxiu audiovisual històric dels esdeveniments més rellevants del nostre entorn social.

Simple Share Buttons