GRAN FONS

redaccio
Added by 16/04/2015

Un any mes La Pobla va celebrar el seu gran fons, una carrera que enguany arribava a la seua quinze edició i que per primera vegada entrava a formar part del calendari de carreres de la Diputació de València. Tot un salt de qualitat per a una de les proves més esperades del calendari i que triplicava amb esta entrada en el circuit laparticipació respecte a l’any passat. La coberta del mercat va ser el punt de trobava dels participants, el lloc a on poder arreplegar el dorsals i els xips. Es van inscriure mes de 1300 corredors, tot un rècord comparat amb els 400 que es van citar el mes de maig de l’any passat a l’ultima edició celebrada. A tots els esperava un dur recorregut de 15 kilòmetres que transcorrien per trams urbans en la seua majoria i una xicoteta part per camins pegats a l’horta, la majoria de tots ells per zones allunyades del nucli urbà. L’arc d’eixida i la meta es van situar al creuament de Colon amb senyera. L’eixida del gran fons va ser a les 6 i mitja de la vesprada, però minuts abans de l’esperat moment l’ambient d’esport i festa ho envaïa tot. A l’arc d’eixida arribaven poc a poc els participants, molts d’ells fent els últims exercicis de calfament. Amb tots formats i preparats per a l’eixida es va vore la primera de les imatges espectaculars de la vesprada…la gran columna humana que formaven els corredors i quasi aplegava a les portes de l’ajuntament,   una columna humana que va moure amb el so del tret d’eixida per part de l’alcaldessa, mes de 1300 corredors i 15 kilòmetres per davant abans de tornar al mateix lloc. A tots els esperava un dur recorregut de 15 kilòmetres que transcorrien per trams urbans en la seua majoria i una xicoteta part per camins pegats a l’horta, la majoria de tots ells per zones allunyades del nucli urbà. Un gran fons que van dominar els atletes magrebins de principi a fi, al punt d’avituallament del kilòmetre 10 tant Adil El Hand com Jaouad Oumellal eren els cap de carrera, perseguit molt a prop per Mohammed Mohattane i Hicham Ettaichmi, per davant per als quatre encara quedava l’últim terç de la carrera, el mes dur, per davant encara els últims 5000 metres amb la pujada de la Rascanya amb les cames ja cansades. Un últim esforç que es veia recompensat amb una arribada a meta costera cap avall i que va creuar com a campió Jaouad Oumellal amb una marca de 47:30. Per a Jaouad el recorregut va ser dur a l’hora de poder aconseguir una gran marca, però molt favorable per a les seues condicions. Al pòdium de campions el van acompanyar Adil el Hand, que va entrar nomes cinc segons després i Mohammed Mohattane que arribaria 22 segons mes tard. A la categoria femenina la campiona va ser Isabel Checa amb un temps de 56:27, la solvència d’Isabel esta fora de dubtes, va guanyar amb mes de dos minuts de diferencia.   Al igual que amb Jaouad Isabel també va donar bona nota al recorregut, encara que les ultimes pujades de la carrera a la Rascanya li van demanar un esforç extra.Junt a Isabel, Irene Espi amb 58:54 i Amelia Martin amb 59:29 va completar el quadre d’honor de la classificació general femenina. A la classificació local el campió va ser Vicente Villalba, que arribava a la meta amb 52 minuts i 40 segons, tres anys vivint a La Pobla i era la seu primera vegada. Una victòria que va aconseguir amb una bona administració de l’esforç. Vicente es dels que esta disputant les diverses carreres del calendari de Diputació per tal de poder lluitar a la general per una bona classificació. Vicente va tindre com a companya al pòdium a Juan Carlos Gonzalez com a segon i Victor Anton com a tercer. La general femenina local va tindre com a campiona a Gemma Triviño . Per a Gemma els 15 kilometres de recorregut son un bon circuit però al igual que els altres campions destaca la duresa de la pujada del kilòmetre 12 a la Rascanya. El pòdium femení local el completaven Ariadna Montero i Neleta Garcia. El pas per meta es sempre mes enllà dels que participen per pura competició, un motiu d’alegria. Tots ho celebren, acabar el gran fons es per a molts tota una victòria, i hi ha tantes de maneres d’entrar en meta com corredors, hi ha qui entra corregent amb el fill de la ma, amb el fill dins del carro o amb carros dobles, molts del corredors son parella i entrar de la ma i donar-se un bes al creuar meta es la seua celebració i també hi ha qui aprofita l’ocasió per a donar visibilitat a causes solidaries. Una hora i 40 minuts després encara arribaven a la meta els últims participants de la prova, però abans d’anar tots cap a casa a descansar i recuperar forces la coberta del mercat acomiadava la vesprada d’atletisme popular amb el lliurament de trofeu.