PROCESSÓ DEL CORPUS

redaccio
Added by 26/06/2014

Un any més arribava la processó del Corpus. Una de les celebracions més importants del calendari litúrgic on centenars de devots participen de l’acte. Una processó organitzada per les dos parròquies i que enguany ha recorregut els principals carrers dels voltants de l’església de la Santíssima Trinitat i Sant Josep.

Una de les parts més importants d’esta celebració es la presència dins de la comitiva dels xiquets i xiquetes que setmanes abans han celebrat la primera comunió, tant els xiquets com els pares eren els encarregats de desfilar en primer lloc davant la mirada de la gent. És un acte diferent i especial, principalment pels xiquets, és l’últim moment en el qual podran lluir el seus vestits.

Però l’element que fa d’este dia un dia especial és l’eixida de l’església de la custòdia baix pali escoltada en tot moment per els rectors de les parròquies. Tanquen la desfilada les autoritats polítiques i la música de la corporació musical.

Els moments emotius es repeteixen cada pocs metres, als carrers el veïns s’encarreguen de muntar altarets en honor de la custòdia, durant el recorregut són diferents els altarets que n’hi ha. En arribar a cadascun d’ells la comitiva para i es viuen els moments de més solemnitat. Es resa una oració i sonen els cants de la coral. En mig del carrer o dins de les cases, cada altaret es situa a un lloc diferent, però tots amb la mateixa finalitat: venerar el pas del Santíssim per la porta de casa. L’últim de tots ells estava a les portes de la Casa Bernal, un altar instal·lat per l’Ajuntament. I per últim, a les portes de l’església pluja de flors per a acomiadar la custòdia que, com diu la tradició, tornava al temple abans que es féra de nit.

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

<

Simple Share Buttons