CROSS MANGUILLA

redaccio
Added by 18/12/2014

Un any mes el paratge natural de la manguilla es transformava en un circuit d’atletisme amb la disputa de la cinquena edició del cross. Una de les ultimes grans proves de l’any que ajunta esport i natura a una cita que ja es tradició a l’extens programa esportiu del poble. Per als participants es una prova diferent, el fet de córrer per dins d’una area forestal agrada molt, encara que son diversos els factors a tindre en compte, el terreny irregular i les pedres dificulten respecte a una carrera urbana per damunt de l’asfalt. El Cross va estar obert per a que pogueren participar atletes de totes les categories, des de Prebenjamins fins als veterans, una carrera per cada categoria. La participació va ser un any mes alta amb la inscripció de mes 300 corredors. Este cross es una de les tres grans carreres que s’organitzen al llarg de l’any a La Pobla, junt al gran fons i la volta peu. Una cita que arribava a la cinquena edició i que ajuda a promocionar este paratge natural de La Pobla.

A les nou del matí donaven inici les carreres, la primera d’elles la que disputaren els juniors i sèniors masculins, per davant tres voltes al circuit, 6 kilòmetres. Estes dos categories unificades en carrera única van registrar el temps mes ràpids del matí, als juniors Yassine Elrhabi guanyava amb 21:47 i als sèniors el primer per passar per meta va ser Alberto Rodríguez amb 22:33 a una carrera que no es tan sols competició tambe es superació. Al segon torn arribaria el moment per a que entraren en acció els Veterans “A”, una disputada i molt igualada carrera a on els dos primers classificats es van destacar de la resta de participants i a l’arribada a la meta es va poder vore un gest ple d’esportivitat, els dos corredors David Rodriguez i Juanjo Cano van entrar de la ma.

A la categoria de veterans “B” la cosa no va ser tant renyida i Alfredo Campo desprès de 26:11 va ser el primer en passar per meta proclamant-se guanyador. L’ultima de les carreres de les categories absolutes va ser per a les dones, les fèmines van competir totes juntes. Des de la primera de les voltes les posicions va estar molt clares i les tres primeres classificades van agafar distancia suficient per arribar al final sense necessitat de mirar cap arrere, Laura Cambronero va ser la campiona amb una renta de mes de dos minuts respecte a la segona classificada i quatre amb la tercera. A les Veteranes “A” guanyava Emilia Garcia del CorreEliana amb 30:50 i a Veteranes “B” Charao Panizo amb un temps de 33:26.

En acabar estes carreres es van lliurar el trofeus a tots els guanyadors d’esta cinque cross de la Manguilla. Per al final del matí es deixaren les carreres a les categories inferiors, els cadets, els infantils, alevins, benjamins i prebenjamis van demostrar amb la seus nombrosa presencia que el futur del atletisme popular esta garantit, carreres a on tots tenien la seua medalla per la participació, encara que l’esperit competitiu esta mes que present als xiquets, tal i com demostren alguns sprints finals a l’arribada a meta a on es difícil saber qui guanya sense una bona foto-finish

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

<

Simple Share Buttons