ESCALEXTRIC

redaccio
Added by 18/12/2014

La Pobla va acollir per primera vegada un rally automobilístic, però no va ser un rally tal i com pensem, ni es van utilitzar els carrers del poble ni els cotxes van anar a la màxima velocitat per les nostres places i revoltes, tot va ser en dimensions reduïdes i dins del centre social. L’escuderia ASV Racing va triar La Pobla per a celebrar el seu Open de Nadal, ultima prova puntuable del Campionat de la Comunitat Valenciana.

La prova constava de 8 trams diferents. Cada tram recreava un circuit amb unes característiques pròpies. El fet que el rally fora en miniatura no era problema per a que no faltara cap detall, llargues rectes a on poder accelerar, corbes perilloses, canvis de rasant, ponts, revoltes inclús grades amb públic, uns ambients que intentaven guardar la màxima fidelitat amb els trams d’un rally convencional a on faltaven les carpes dels equips i fins i tot parts del recorregut amb simulació de neu.Pero per damunt de tot les joies de la prova eren els cotxes, es cuiden com si foren a escala real.

Fins i tot a les categories mes altes els participants porten carrosseries de fibra de carboni que només pesen 6 grams per a poder arribar a velocitats mes altes. La velocitat es l’element principal a l’hora de la classificació, qui acaba el tram mes ràpid guanya. Tot el sistema de cronometratge es realitza amb conta voltes controlats per wifi per a poder donar temps amb la màxima precisió.La competició va acollir a 122 participants a les diferents categories, molt d’ells vinguts de fora de la Comunitat, pilots d’Andalusia, Catalunya, Murcia i Madrid també van formar part de la prova que durant tot el cap de setmana es va disputar al centre social i que va comptar amb 11 inscrits de La Pobla. La competició no va tindre pràcticament descans i les cotxes estigueren rodant fins les 18:30 de la vesprada de diumenge, un últim dia de competició que es va reservar per a vore als millors pilots, als mes ràpids del campionat que eren capaços de donar una volta sencera a un tram en tan sols 13 segons. En finalitzar el rally momnet per lliurar els premis, primerament els de les diferents classificacions de les categories del campionat del cap de setmana , i seguidament els premis corresponents a les classificacions generals del campionat de la Comunitat Valenciana que ha estat disputant-se tot l’any i que finalitzava amb la prova de la Pobla. Al lliurament dels trofeus assistiren el regidors de festes patronals, el d’esports i l’alcaldessa.

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

<

Simple Share Buttons