CORPUS

redaccio
Added by 11/06/2015

Diumenge va ser el dia per a celebrar el Corpus, una de les més importants i solemnes celebracions del calendari litúrgic a on la participació dels fidels, els familiars dels xiquets que acaben de prendre la Primera Comunió i els veïns és multitudinària. Enguany Corpus s’ha celebrat pels principals carrers dels voltants de l’església de Sant Jaume.

Com es tradició, totes les mirades i l’atenció es fixen en la llarga comitiva que formen els xiquets que fins fa pocs dies han celebrat la seua Primera Comunió. Tant ells com els seus pares son els que obrin la processó, el moment per a que tota la gent puga vore a l’hora a tots aquells que han celebrat per primera vegada esta celebració.

Però el Corpus té un element distintiu per damunt de les altres processons que es celebren durant l’any, la custodia recorre els carrers baix el pali escoltada en tot moment per els rectors de les dos parròquies. La desfilada la tancaven les autoritats polítiques i la música de la Corporació Musical.

L’eixida de la custodia al carrer fa que els veïns engalanen balcons i carrers amb les seues millors gales, alguns munten a la porta de sa casa o dins un altaret, es van muntar fisn a sis durant tot el recorregut, un esforç que traspassa generacions. Muntar l’altar es una feina de la que participen molts veïns, un esforç compartit que fa que es la tradició continua amb vida.

Quan la processó arriba a un altar es viuen moments molt solemnes, es resa una oració i sonen els cants de la coral. Altars dins de casa i altres al mig del carrer, cada un està a un lloc diferent però tots tenen el mateix esperit. L’altar instal·lat per l’Ajuntament enguany estava a la recepció de la casa consistorial.

Un llarg recorregut que acabava amb la parada a l’últim dels altars al carrer Bisbe Cervera , moment per a que els xiquets acomiadaren la custodia amb una pluja de flors abans d’entrar de nou a l’església, tal i com marca la tradició, abans que es fera de nit.

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

<

Simple Share Buttons