DIA VOTACIONS

redaccio
Added by 28/05/2015

A les nou del matí quedaven oberts el col·legis electorals a La Pobla, per davant 11 hores ininterrompudes d’eleccions a on els 16.906 electors del cens tenien l’oportunitat de triar als seus representants a l’Ajuntament de La Pobla entre les 9 llistes presentades. Una jornada electoral que va transcórrer sense cap incident a cap de les 20 taules i que cap al mig dia va ser el moment de més afluència de votants, especialment a les 4 taules del Centre Social, un dels col·legis electorals de La Pobla amb major cens. Es van registrar llargues cues i més de 20 minuts d’espera per a poder dipositar els vots. Participar, donar el vot per a continuar o canviar , triar als millors representants, qualsevol motiu es important per a participar de la verdadera festa de la democràcia. 

Els candidats a l’alcaldia van matinar i abans de mig dia ja havien votat tots. MªCarmen Contelles va votar a Lluís Vives, de igual manera que la candidata socialista, Regina Llavata i de Javier Descalzo d’EU- Acord Ciutadà. Al Centre Social va votar Josep Vicent García, candidat a l’alcaldia per Compromís. Al col·legi electoral de la urbanització San Martín votaren el candidat del partit local CUPO Juan Aguilar i Alberto Forteza de Ciutadans, que era la primera vegada que es presentaven per La Pobla. A Camp de Túria va votar Walter Damian d’UPyD.

La participació va ser alta durant tot el dia, en el primer avanç de participació de les dos de la vesprada havien passat per les urnes el 40,45% dels electors respecte al 40,91 de 2011, mig punt per baix, però a les sis de la vesprada les dades es disparaven fins als 55,65%, quasi un punt més que fa quatre anys a on es registrava un 54,97%.

Finalment la participació va arribar a al 71,36 %, quasi 5 punts per damunt de la participació a l’Estat i quasi un punt i mig més que a la Comunitat. . A les 23:20 es va arribar al 100% dels vots escrutats amb 12.064 vots vàlids, 4.842 abstencions, 162 vots nuls i 140 vots en blanc.

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

<

Simple Share Buttons