XARRADA ‘CLÀUSULES SÒL’

redaccio
Added by 03/04/2017

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor va organitzar, el passat dilluns, una xarrada per explicar les diferents comissions bancàries de les hipoteques i com és el procés per reclamar-les. És per això que van convidar a FACUA perquè fera l’explicació centrant-se en dos punts diferents: les ‘clàusules sòl’ i les despeses generades per les hipoteques.

Es tracta de dos conceptes diferents, però que engloben un mateix tema: les hipoteques. Respecte a les clàusules sòl sí que hi ha una sentència ferma i un decret llei que avala el procés de reclamació.

Però encara i existir la legislació, hi ha voltes que el procés és més complicat, i és que alguns bancs es mostren bel•ligerants amb la sentència.

Pel que fa a les despeses generades en el moment de formalitzar una hipoteca, el cas és diferent, ja que no hi ha una sentència ferma.

El procés per fer estes reclamacions encara està viu i obert, pel que no es pot concretar amb exactitud com s’ha de realitzar i si es pot reclamar en qualsevol cas. A hores d’ara, només es podrien demanar si fa menys de quatre anys que s’ha cancel•lat el préstec.

Des de Facua el que estan tractant és d’ajudar als seus afiliats des de la via amistosa o extrajudicial, encara que també poden oferir, en cas de ser necessari, representació a la via judicial.

En qualsevol dels dos casos, des de Facua recorden que és necessari reclamar per a fer més pressió i poder arribar a l’èxit.

Es tracta d’una xarrada a què va assistir molta gent, i és que és una problemàtica que afecta molts veïns del municipi, motiu pel qual la OMIC va programar la conferència.

Simple Share Buttons