RESTAURACIÓ FAÇANA CASA BERNAL

redaccio
Added by 12/12/2017

La façana de la casa Bernal esta siguen objecte de diferents intervencions per tal de poder recuperar el seu aspecte original. Ja s’han retirat els elements impropis, com era l’enllumenat, els diferents cables i el semàfor, i ara esta treballant-se per tal de consolidar i mantenir la façana amb l’aspecte original. Esta intervenció que estarà finalitzada en el primer trimestre de 2018 te un cost d’execució de prop de 47.000 € provinents de Diputació. Una façana senyorial, que quan estiga finalitzada esta obra, donarà l’opció de poder contemplar l’aspecte frontal de la casa Bernal de manera unificada, ja que són dos vivendes.

Per unificar les façanes s’estan retirant totes aquelles capes de pintura, que amb el pas dels anys, han anat ficant-se al damunt del que era la decoració original. Els treballadors, per tal de poder esborrar tots estos elements impropis de la decoració originaria, estan utilitzant diferents mètodes seguint en tots els casos criteris de professionals, ja que al tractar-se d’un edifici de rellevància local s’ha de tenir autorització patrimonial

La casa Bernal en pocs mesos vora retirades les bastides que ara no permeten vore la seua cara principal. En eixe moment es tindrà l’oportunitat, després de moltes dècades d’admirar com era l’aspecte amb el qual la casa Bernal lluïa als seus millors temps.

Simple Share Buttons