FIRA DEL LLIBRE MATI

redaccio
Added by 21/05/2018

El parc Benjamin March va ser punt de trobada de la Cultura amb la celebració un any més de la fira del llibre. Un dissabte dedicat a la Cultura on es podia participar de moltes maneres, ja que van ser diverses les activitats organitzades, tant per a majors, com per a menuts.

Les diferents casetes de la fira anaven rebent als primers visitants, a ritme de tabal i dolçaina, que s’interessaven per les publicacions que s’oferien: contes per als xiquets, novel·les, llibres de cuina i publicacions de temàtica local, entre altres, l’oferta era molt variada. Un fira del llibre que feia de la Cultura la protagonista del dia, traguen-la al carrer i donant l’oportunitat de gaudir-la en família al voltant de les activitats organitzades.

L’espai paraula, la caseta de l’ajuntament, fou el lloc per a què la fira quedar inaugurada. «Feretes, llibres i cançonetes quedava oberta al públic. L’alcalde, la regidora de Cultura i el periodista Sergi Pitarch feien el protocol·lari acte inaugural.

Les diferents casetes de la fira ficaven a l’abast del visitant les principals publicacions de diferents editorials i llibreries. Una bona oportunitat de poder vore un ampli catàleg de llibres de diferents estils. Les llibreries locals també van tenir un espai fixe a la fira, com va ser el cas de la llibreria Tica.

L’estand de la llibreria Tica va ser punt d’encontre de diferents autors, que des d’eixe estand van presentar en La Pobla el seu llibre, com va ser el cas d’Oscar Hernandez i el Viatge de Marcos

En l’àmbit literari l’acte central d’esta primera part de la fira del llibre va ser des de les onze del matí dins de «L’espai paraula», amb la presentació de les últimes publicacions que ha fet un important grup d’autors de La Pobla. Els protagonistes de l’acte van ser Teresa Broseta, Toni Cabo, Angel Carrera, Concha Estelles, Montse Jandro i Virginia Alba. Conche Estelles va presentar Hada de Estrellas, un conte infantil solidari amb el càncer infantil.

Els autors locals també van tindre l’oportunitat no soles de presentar les seues publicacions, sinó de poder tindre una caseta pròpia.

I més enllà dels llibres, i els actes literaris, la Fira que va tindre als xiquets com a protagonistes, per a ells estigueren dedicats una part important dels actes que s’oferiren al matí. Jocs tradicionals, castells unflables…i molta música. El grup de rock infantil «Els ramonets» va actuar a l’escenari i fer ballar, cantar i riure als menuts que visitaren la fira, i també als menys menuts. Un vessant festiu i divertit amb rock en valencià per acomiadar les primeres hores de fira del llibre.

Simple Share Buttons