ARBRES I CASTELLS

Added by 02/11/2017

Diumenge va ser el dia d’arribada a La Pobla de la comitiva de la carrera dels arbres i els castells. Una experiència esportiva comarcal que es repetia per segon any consecutiu i que durant els dies 28 i 29 d’octubre va recórrer 200 km, per 17 municipis, durant 15 etapes a una prova que combinava l’alta i la mitja muntanya amb l’asfalt.

L’ambient de carreres populars a poc a poc va envair la confluència de l’avinguda Cervantes amb la plaça Vicent Alba. A la part final de l’avinguda Cervantes estava situada la meta de la catorzena etapa i a la zona de l’antiga bascula l’eixida de la quinzena i ultima etapa de la carrera.
El primer que havien de fer els corredors era anar al punt de control per a signar la seua presencia i poder ser part de la carrera. Tot estava preparat per a que els últims participants isqueren cap la meta final, Benissanó. Moltes ganes de poder participar i de representar als seus clubs a la carrera

I minuts abans del començament de l’última etapa la cinta amb el nom de La pobla cauria a terra per a deixar el camí lliure als últims corredors que anaven a completar els definitius 7 kilometres i tres-cents vint metres dels 200 kilòmetres totals del cap de setmana.
I pocs minuts després, i amb l’última etapa ja en marxa començaven a arribar els participants de la penúltima etapa. Ells venien des de Marines i havien recorregut onze kilòmetres i mig en una etapa considerada amb una dificultat tècnica moderada. El primer a arribar a la meta i proclamar-se guanyador de l’etapa va ser Jose Javier Ruiz, del club Delta València, amb un temps de 44 minuts i 27 segons.

Com a segon classificat va estar Alex Villarejo del equip Colla Consolat de Mar, i completava el podí David Diez, representant del Club d’Atletisme de Vilamarxant amb 45 minuts de carrera. La classificació femenina la va guanyar Cristina Gonzalez, de l’equip Delta Femenino, que amb un temps de 49 minuts i 23 segons. També va ser sisena classifcada de la general absolutaAmb la fi de la catorzena etapa i amb la quinzena ja en marxa, en busca de Benissanó, la huitena edició de la carrera dels arbres i els castells deia adeu a La Pobla.