BASQUET POBLA – ALTURA

Added by 30/01/2017

Començava la segona volta del campionat per al «Sènior A» del Basquet Pobla: visitava el Pavelló d’Esports l’Altura-Almàssera, duel de dos equips molt parells en la classificació.

Els poblans arribaven a este partit onzens classificats amb cinc victòries i vuit derrotes, mentre que els rivals eren dotzens, amb quatre victòries i nou derrotes. Des d’esta jornada, el basquet average comença a ser decisiu en la classificació en cas d’empat, i en la primera volta els de la Pobla caigueren per 62-51.

El primer quart del partit foren 10 minuts intensos de basquet, però també molt igualats. Els de La Pobla trobaven cistella amb certa facilitat, a pesar de la tancada defensa dels seus rivals. Per contra els d’Altura-Almàssera estaven molt fins des de la línia de triple. El primer parcial va finalitzar amb empat a 19.

El partit es trencaria al segon quart, abans del descans els equips van començar a marcar distancies entre ells. Els de Gabi Fuster no li perdien la cara al partit, però els visitants demostraren que la seua veterania respecte als de La Pobla era un dels seus punts forts, i ho anaven a aprofitar. Quan faltaven tres minuts i mig per al descans, el marcador reflectia un 24-35 que feia endevinar com anaven a transcórrer els següents minuts fins al final del partit. Amb tot en contra, els de La Pobla reaccionaren i se n’anaren al descans sis punts baix, 32-38.

En tornar de vestidors, es repetien les mateixes circumstàncies que en els dos primers trams de partit. Els d’Altura-Almàssera continuaven fins des de la línia de triples i això els feia agafar distancia en el marcador amb facilitat, a pesar dels intents per part del Basquet Pobla per poder continuar amb opcions de partit. Finalitzava el tercer acte de la vesprada amb un marcador poc alentidor, 44-62.

A l’últim quart, ja només moment per a intentar fer-ho el millor possible, els de Gabi Fuster no volien desconnectar-se de manera definitiva i encaixar un resultat dolorós, i a pesar de tindre tot en contra, inclús acabaren el partit amb només quatre jugadors, plantaren cara de la millor manera possible. Al remat derrota per 60-75.

Encara que el resultat ens diu que la victòria no es va quedar a casa, la veritat és que els de La Pobla no li van perdre la cara al partit en cap moment, els 11 triples dels visitants, 33 punts de 75, un 44% del total, foren l’element fonamental que va decantar la balança.

Amb la derrota el «Sènior A» baixa un lloc a la classificació i són dotzens. La següent jornada, visitaran Almassora, cuer de la lliga i equip que conta els 14 partits jugats per derrotes. Bona oportunitat de tornar al camí dels triomfs després de tres derrotes seguides.