BASQUET POBLA – LLIRIA

Added by 12/12/2016

Novena jornada del campionat de lliga del grup A d’Autonòmica per al basquet Pobla. Al pavelló d’esports se citaren dos equips amb una rivalitat màxima: visitava La Pobla el basquet Lliria, rival històric dels poblans. I a banda de la rivalitat màxima, partit de molta necessitat, els dos equips arribaven al partit classificats a la zona baixa de la lliga, igualats amb 3 victòries i 5 derrotes, el basquet Pobla arribava dotzé de la classificació, antepenúltim i el Llirià, onzè.

Cos és costum a este tipus de partits, els dos equips isqueren a la pista a tantejar-se, i els primers minuts foren de molta igualtat. Els partits són de 40 minuts, i no és la millor idea cremar totes les opcions al principi.

Ja al segon quart la cosa va canviar, el partit es va obrir i el basquet Pobla va disparar la seua projecció de punts, se’n va anar fins als 42. I si a un bon atac li sumes una bona defensa, et dóna com a resultat que els de Gabi Fuster pogueren arribar al descans amb una diferència de més 11 punts dalt, 42-31.

Al tercer quart es va reforçar encara més la intensitat en defensa i es continuava veient cistella amb molta facilitat. El tercer quart va ser un dels millors de la temporada amb diferència. I quan es juga bé, el marcador es torna molt a favor, a poc menys de 4 minuts per a la fi del quart els de La Pobla anaven 20 dalt, una renta que ben gestionada hauria de ser prou per a guanyar. Amb 66-39 s’arribava als últims 10 minuts del partit, 27 punts. Una diferència que va relaxar als de Gabi Fuster, i l’últim quart va ser de pur tràmit, un que permetia sumar la quarta victòria de la temporada. Basquet Pobla 77, Lliria 57.

Una victòria especial, per ser davant del màxim rival i perquè permetia que el derbi comarcal es quedara a casa, i també molt necessària, ja que els dos equips arribaven al duel iguals a tot en la classificació.

Amb este partit el basquet Pobla ja té 4 victòries i 5 derrotes. Una victòria que dóna un xicotet respir al primer equip del club. La pròxima jornada, altre partit directe contra un altre equip de la zona baixa. El basquet Pobla visitarà al club del Grau de Castelló.