CARRERA ARBRES I CASTELLS

Added by 16/03/2018

Diumenge va ser el dia d’arribada a La Pobla de la comitiva de la carrera dels arbres i els castells. Una experiència esportiva comarcal que es repetia per tercera edició consecutiva amb canvis de data, ja que l’última carrera va ser al passat novembre

Presidenta Mancomunitat «Arboles y castillos» va recórrer 200 km, per 17 municipis, durant 15 etapes a una prova que combinava l’alta i la mitja muntanya amb l’asfalt.

A la part final de l’avinguda Cervantes estava situada la meta de la tretzena etapa, que venia des de Benissanó i l’eixida de la catorzena, que tenia com a destí Marines

El primer que havien de fer els corredors era anar al punt de control per a signar la seua presencia i poder ser part de la carrera. . Moltes ganes de poder participar i de representar als seus clubs a una carrera que a poc a poc va agafant tradició.

I minuts abans de l’arribada de l’etapa que venia des de Benissanó, la cinta amb el nom de La pobla cauria a terra per a deixar el camí lliure als corredors que anaven a completar els quasi 12 kilòmetres dels aproximadament 200 totals del cap de setmana.

I pocs minuts després, i amb l’etapa entre La Pobla i Marines ja en marxa començaven a arribar els participants de l’etapa que arribava des de Benissanó. Una etapa que estava ideada per a velocistes, ja que només eren poc més de sis kilòmetres i mig els que s’havien de completar

El primer a arribar a la meta i proclamar-se guanyador de l’etapa va ser Aitor Sancho, del club Colla Consolat de Mar, amb un temps de 24 minuts i 57 segons.

Com a segon classificat va estar Aitor Gil de l’equip Edeta Competició, amb un temps de 25 minuts i 57 segons

I el podi de la carrera el va completar Antonio Moraleda, representant del club Castell de Serra amb un temps de 25 minuts i 46 segons.

La primera dona que va passar per meta fou Rosa Picazo del clib Universitat de València que amb un temps de 33 minuts i 23 segons va ser al mateix momenty la dihuitena de la general. Amb la fi de la tertzena etapa i amb la catrozena ja en marxa, en busca de Marines, la novena edició de la carrera dels arbres i els castells deia adéu a La Pobla