FESTA DEL FOC

redaccio
Added by 13/08/2018

Conferències sobre pirotècnia. Correfocs. Exhibicions. Traques. El diumenge passat, el Parc del Mercat va ser el punt de trobada per als amants del món del foc, ja que es va dur a terme, per primera volta en el municipi, la Festa del Foc: una jornada repleta d’activitats que giraven al voltant del foc i la pólvora.

El matí de diumenge va estar amenitzat per una despertà, per unes conferències a càrrec de Vicente Pla, coeter major de Paterna, i Andreu Castellano, historiador de la Pobla, i per castells unflables per als més xicotets. Encara que, abans d’acabar el matí i començar a dinar, es va dur a terme la traca correguda, que va tindre lloc al carrer.

Després de tot un matí replet d’activitats, començava a fer gana i, amb una paella, es va donar inici a la segona part d’este dia dedicat al foc.

La gent acabava de dinar i la música de la discomòbil va començar a baixar a poc a poc el seu volum. En amagar-se el sol, es va dur a terme un correfoc que va animar les rodalies del Mercat.

La valoració de l’acte per part de la Penya Amics del Coet va ser positiva, ja que totes les activitats van ixir com s’esperava.

Els aficionats al món del foc de la Pobla van gaudir d’una jornada que els pirotècnics de Piropobla estaven preparant des de feia molt de temps, ja que tant el material com l’organització prèvia de l’acte són dos aspectes importants i que porten molta feina per a l’execució d’este esdeveniment.

Malgrat tot, el President de la Penya anima els veïns del poble perquè s’apunten a la Penya, ja que esta és una tradició amb llarga durada en el nostre territori i ha d’haver gent que agafe el relleu.

La jornada va acabar amb una cordà tradicional, la qual va tancar un dia replet d’activitats dedicades a una tradició tan antiga com la de la pólvora.

Simple Share Buttons