FIACO

redaccio
Added by 13/08/2018

El passat divendres es va dur a terme la inauguració del Festival Internacional d’Art i Cultura Oriental en la Sala de Plens de l’Ajuntament. Un acte on van estar presents tots els organitzadors i promotors d’este Festival, com Gabriel García, Marisol García o els membres de l’associació Bugeikan. A més, van acudir l’Alcalde i la Regidora d’Esports.

La regidora d’esports i l’alcalde van agraïr la pressència de totes les persones que van fer possible este festival i també van convidar-los a tornar a celebrar este esdeveniment les voltes que vulguen al nostre municipi.

Dissabte i diumenge pel matí van haver presentacions de llibres, a més d’exposicions d’armes orientals i d’altres artilugis propis de la cultura japonesa. També va haver una exposició d’uns arbres típics de la cultura oriental que ja han esdevingut un símbol d’Àsia: els bonsàis.

A més d’estes curioses exposicions, els matins de dissabte i diumenge van estar replets de tallers de cultura i art orientals. Alguns d’ells van ser el taller de desenvolupament personal, el de dibuix Manga, el de papiroflexia japonesa o el de japonés.

I, a més de totes estes activitats, la gent que va apropar-se al Pavelló Municipal també va poder provar una famosa pràctica medicinal japonesa que ja ha donat la volta al món: parlem de l’acupuntura.

Però el plat fort de dissabte i diumenge pel matí van ser els seminaris d’arts marcials, impartits per mestres de països com EEUU, Regne Unit, Índia, Japó o Brasil. Encara que també hi havia del territori español.

Els participants d’estos seminaris van valorar positivament el seu rendiment i tot el que havien aprés durant el Festival.

Dissabte per la vesprada, va arribar el plat fort del Festival amb la Budogala. Aquest esdeveniment consistia en un conjunt d’exhibicions de totes les modadlitats d’arts marcials de la cultura oriental. Algunes d’estes disciplines poden ser l’Aikido, el Nin-jutsu, el Iiado o el famós Kung Fu, entre molts altres. A més, en esta gala van participar escoles de tot arreu del món, com per exemple la Hosho Ryu Ninpo de Brasil o la Fukijai del Japó, a banda d’altres escoles espanyoles com el club Jiu-Jitsu Osuna d’Andalusia o l’escola Nintai Dojo de València.

Malgrat ser una fira de temàtica oriental, el FIACO també va donar cabuda a dues llibreries benèfiques, les quals feien del Pavelló un lloc on publicacions sobre la cultura japonesa compartien paradeta amb títols de grans autors occidentals. Una xicoteta representació d’allò que va significar este Festival: un espai on dues cultures tan diferents es van posar en contacte per conéixer-se i respectar-se.

El Festival Internacional d’Art i Cultura va ser un esdeveniment que també va fer la funció d’intercanvi cultural. Un acte que va tindre una bona assistència i una valoració positiva per part de l’organitzador del Festival.

El FIACO tanca les seues portes després d’un cap de setmana on els veïns del nostre municipi van descobrir la cultura oriental i tot allò que la rodeja. Un intercanvi cultural que moltes persones del municipi mai oblidaran.

Simple Share Buttons