FINALS PILOTA EDICOM

redaccio
Added by 12/12/2016

El trinquet d’Algímia d’Alfara va ser la seu de les finals del campionat Edicom de 2016. Els equips de la tercera categoria i de la primera van ser els protagonistes de les dos finals que es programaren al matí al trinquet de la localitat del Camp de Morvedre. Una matinal de pilota que va desplaçar a diversos aficionats de La Pobla per a animar als pilotaris locals.
Al primer torn es va jugar la final de tercera categoria. El campió es decidia amb la disputa de la partida entre l’equip de La Pobla “C” i el de Torrent. Jose Martí a la punta, Toni Esteve de mitger i Ximo Comes al resto, a pel campionat. Des del primer joc, la partida va estar emocionant, disputada i cap dels dos equips deixava escapar amb facilitat els quinzes en joc.
Amb el 35-20 a favor dels torrentins, pareixia que la partida es decantava cap als de l’Horta, però el trio de La Pobla va pegar una pas avant en la partida i va aconseguir situar-se 35-30. Tornava la igualtat al marcador, sempre els de Torrent per davant, però amb un mínim avantatge.
En eixe moment, l’equip de Torrent va forçar als de La Pobla i pareixia que volien sentenciar ràpid. S’arribà a un 60-40 per a ells, feia la impressió que tot s’acabava, però una partida no es pot donar mai guanyada fins que no arribes a 70.
Els de La Pobla començaren a desplegar el seu millor joc i Ximo va capitanejar una remuntada que pareixia que anava acabar amb final feliç amb l’empat a 60 i el posterior a 65. Més emoció no cabia al trinquet, la final es jugava tota a un joc. Ací els de Torrent estigueren més encertats i es proclamaren campions.
Una derrota que va deixar sabor molt agre perquè, quan tot pareixia perdut, es va remuntar, però no va ser prou per portar el campionat fins a La Pobla.
I d’una final a una altra. El segon torn del matí va ser per a la primera categoria. Es repetia la final de l’any passat a Manises, Alfara d’Algímia contra La Pobla. L’equip format per Angel Zorrilla en la ferida, Manu Ibañez de punter, Locha de mitger i Ivan Tamarit al resto, juntament amb Javi Zorrilla i Javi Castillo buscaven que en l’edició d’enguany no es repetira el resultat de la temporada passada.
Però lamentablement no va poder ser així. El trio d’Alfara, que jugava al seu trinquet, no va donar cap opció des del “va de bo” i van estar implacables enfront dels nostres. El fet de jugar al seu trinquet els va jugar molt a favor i guanyaren de manera contundent la partida per 60-25.
Els ànims del públic local i jugar a casa, ells es coneixen el trinquet a la perfecció, van ser els factors determinants de la final.
En finalitzar les partides es va fer el lliurament de trofeus, amb la presència d’Iris Marco i Josep Vicent Garcia. Ells van ser els encarregats de fer entrega de les medalles i les copes de subcampions als dos equips del club poblà.
Dos finals i dos derrotes, que deixen un mal sabor de boca un any mes per als poblans, però que no deuen fer oblidar que l’Edicom ha sigut, en línies generals, un bon campionat per als de La Pobla.
Una foto final dels equips participants al costat dels aficionats i familiars va ser el punt final a un matí que tancava l’Edicom. El pròxim repte per a la pilota de La Pobla serà el campionat autonòmic d’escala i corda per equips.

Simple Share Buttons