INTERVENCIONS CISTERNA I PINTURES GÒTIQUES

redaccio
Added by 23/02/2018

El patrimoni arqueològic i artístic de La Pobla estan siguen objecte d’intervenció per tal de poder intentar recuperar-los, com és el cas de la cisterna medieval, o d’assegurar la seua conservació, com és el cas de les pintures gòtiques de l’església de Sant Jaume.
Pel que respecta a la desapareguda cisterna medieval ja s’han iniciat les prospeccions necessàries per a poder datar-la, i al mateix moment certificar en quin estat es troba la seua estructura després de 4 dècades soterrada. Hui en dia només queden, més enllà dels testimonis orals, estructures entre 2 i 4 metres per davall del nivell del carrer i una entrada a un refugi de la guerra civil

Unes primeres excavacions que són el primes pas perquè l’arqueòleg puga documentar en quin estat es troba la cisterna medieval de La Pobla per a què en un futur torne a ser un element viu, visitable i a l’abast del veïnat.

Unes prospeccions que ja han donat els primers resultats. S’ha trobat en bon estat de conservació una de les tres voltes de la cisterna i el mur perimetral de la mateixa, una troballa que despertar la curiositat dels vianants, especialment dels que han conegut la cisterna en la seua joventut.

Una intervenció imprescindible per tal de poder fer un projecte adequat en el qual detallar els passos a seguir per a recuperar un vestigi del nostre passat i que pot tornar a vore la llum als pròxims anys. Fins al moment les prospeccions han donat uns primers resultats positius. S’ha datat que la cisterna és del segle XV.

I a pocs metres de la cisterna, a l’església de Sant Jaume, ja han començat les intervencions per tal d’aïllar les pintures gòtiques de la humitat. Esta intervenció consisteix a eliminar la humitat del mur per evitar els danys que causa a les pintures, i al mateix moment eliminar els elements impropis. S’han atorgat les llicències pertinents i les intervencions compten amb l’aprovació del Servei de Patrimoni de la Conselleria de Cultura.

Els professionals que estan treballant al temple deixaran a l’entrada un aspecte el més semblant possible al que tenia l’església als seus orígens.

Simple Share Buttons