PREMIS IGUALTAT

redaccio
Added by 23/02/2018

El Centre social acollia divendres a la nit la gala dels premis igualtat. Una iniciativa impulsada per la regidoria de Drets Civils. A este acte es donen els premis a les persones guanyadores de la segona edició del concurs premis igualtat i es denuncia la desigualtat.

Els premis es van lliurar en tres modalitats: el premi tradicional al millor cartell del 8 de març, premi al millor relat breu per la igualtat i premi al treball per la igualtat. Tots tres guardons volen lluitar per la igualtat real entre homes i dones.

Els primers en pujar a l’escenari van ser els guanyadors del concurs de cartells del pròxim 8 de març. I es que després de llegir el manifest es va cridar a Maria Josefa Alba Nuñez, la tercera clasificada pel cartell «Sororitat». Després, Maria Eugenia Mompó Icardó, va replegar el seu guardó del segon premi pel cartell «100 años de historia». Per tancar esta categoria es va anunciar el cartell guanyador que portava com a lema «Reclamem els nostres drets», de la ja prensent a l’escenari Maria Eugenia Mompó i Cardó.

A continuació, es va projectar el video anomenat «A mi también». En este video, figures importants de la política, la investigació, el periodisme, el cinema, la música, etc, expliquen situacions de masclisme que han viscut al llarg de la seua trajectòria professional.

En acabar la projecció, l’agent d’Igualtat de La Pobla, Laura Valero, va parlar d’algunes de les campanyes que s’han posat en marxa en els darrers mesos i de pròximes iniciatives de la Regidoria de Drets Civils, respecte a la Igualtat, la Diversitat i la Interculturalitat.

També es va fer reconeixement a les alumnes de l’IES la Vereda, Irta Benavent i Raquel Maldonado, per la realització del video «Micromachismos» en l’assignatura Imatge i Sò.

Després va arribar el moment de coneixer els guardonats als millors relats breus per la igualtat i en llegir l’acta, Daiana Alexandra Dimcia pujava a l’escenari a replegar el seu guardó en la categoria juvenil pel relat anomenat «Variable», la qual va llegir al públic.

D’alta banda en la categoria adult Ana Boluda va estar l’autora del relat guanyador titulat «La Clausula». Una vegada replegat el guardó, va llegir el text.

Miriam, la presidenta de l’Associació «Amalgama» va presentar el seu projecte i va invitar a tots i a totes a col.laborar en l’Associació.

En la gala d’enguany hi hagué una novetat. I és que Regina va presentar la nova imatge per a les àrees d’Igualtat, Diversitat i Interculturalitat que es troben dins la Regidoria de Drets Civils. Un nou logotip que representa el respecte per la diversitat. Un símbol de canvi en els nous temps.

Avanç de continuar amb l’entrega de premis, es va demanar la presència de la diputada provincial d’Esports i Igualtat, Isabel García, qui es va encarregar de entregar el darrer guardó.

El premi al treball per la igualtat va ser entregat a l’equip femení del club de Galotxa de la Pobla. Dos jugadores, el president i el vicenpresident del club pujaven a l’escenari per replegar el guardó.

L’orquestra local «Dynamics» tancava la gala amb la seua actuació. Van tocar música per a tots els gustos i els asistents a l’acte van acabar la nit gaudint de les seues cançons.

Simple Share Buttons