RESUM FESTES ESTIU

redaccio
Added by 27/08/2018

Comença la segona quinzena d’agost i les festes d’estiu de la Pobla ja arriben a la seua fi. Dos mesos replets d’actes i activitats culturals i de germanor que iniciaven el 29 de juny amb la tradicional torrà jove. Una nit de festa i bon sopar que porta celebrant-se durant molts anys, ja que la joventut poblana rsegueix responent en multitud a cada convocatòria.

El 7 de juliol començava la programació cultural amb l’actuació del grup de teatre Kasiopea a la Casa de la Cultura. Este grup teatral va omplir l’auditori del municipi amb l’estrena de l’obra Fills d’un déu salvatge. Una nit de teatre on les veïns de la Pobla van poder gaudir de l’adaptació en valencià de l’obra homònima de la dramaturga francesa Yasmine Reza. Alta comèdia teatral que va ser un èxit la primera nit cultural de les Festes d’Estiu.

Però estes festes també han tingut espai per a tot tipus de música, ja que el segon dissabte de juliol van actuar al Parc del Mercart el mític grup local que ja ha donat la volta pels escenaris de tot el món: Els Jaguars. Este veterà grup es constituí l’any 1965 i el seu retorn a l’escenari ha permés reviure les cançons d’una dècada de gran efervescència musical. El passat 13 de juliol, el seu repertori conformat per música instrumental de grups com The Ventures, The Shadows o Sputnik va fer que el públic de la Pobla poguera viatjar de nou a la década dels 60.

Però no tota la música anava a ser rock, ja que el programa de les festes d’estiu va donar cabuda a una de les joves promeses del jazz més important de tota Espanya: el trompetista Voro Garcia. Junt a un guitarrista, una batería i un contrabaix, este jove intèrpert va presentar el seu treball Voro Garcia Quintet Live at Jamboree el 15 de juliol a l’Auditori de la Casa de la Cultura. Un concert al qual no faltaren els amants del jazz del nostre municipi.

Continuaven els actes musicals i, amb ells, s’inaugurava el Cicle de l’Ermita, un esdeveniment compost per 4 espectacles musicals que donaven inici just després del sopar que s’organitzava cada una de les 4 nits d’este cicle. La nit del 18 de juliol s’inaugurava este esdeveniment, on el públic que es va apropar fins este acollidor paratge va gaudir del Black & White Keys Duo, un duet que va apostar per una selecció d’obres clàssiques, jazzistiques i de composicions pròpies.

El següent dia, va tancar la primera setmana del cicle el guitarrista Toni Cotolí amb l’espectacle Guitarras del mediterraneo, un viatge a través de la fussió entre l’estil flamenc i el clàssic.

La segona i última setmana d’este cicle musical va ser amenitzada el dimecres 25 de juliol pel cantant de fado i flamenc Joan Santamaría

El dijous 26, La Coral, que s’acomiadava del seu veterà director Sandalio Alarcón, i el Quintet de la Corporació Municipal van ser els encarregats de tancar este II Cicle de l’Ermita que va omplir de germanor i música algunes de les nits d’este juliol.

Un altre acte musical i segurament un dels més esperats pels veïns del nostre poble va ser el Concert de la Corporació Musical. Enguany, el grup de lyric pop «In vivo», format per 4 tenors professionals, va acompanyar els músics de la nostra Corporació. En el seu repertori, vam poder escoltar des de les famoses “La donna è mobile” o “Granada” fins a una gran varietat d’estils entre els quals descaten les balades, els boleros o les ranxeres. Una nit més de música que va possar la guinda a este programa cultural.

A banda de gaudir de la pressència d’estos gran intèprets i grups musicals, la Pobla també va gaudir el 4 d’agost d’una Macro-discòmobil en l’esplanada de l’IES La Vereda, la qual va ser amenitzada pels discjòqueis Malen, Epic Motion i Javi Castillo. Una nit pensada per als més joves del poble.

Però el programa de les festes d’estiu també va barallar l’opció d’organitzar actes musicals que tingueren tres importants elements en comú: festa, música i diversió per a totes les edats. D’esta forma, el parc del mercat va acollir dos de les orquestres més famoses de tota la Comunitat Valenciana: la Montecarlo i la Mito, les quals van oferir un repertori per a tots els públics i van omplir considerablement el Parc del Mercat.

De fet, l’orquestra Mito va actuar amb l’objectiu de tancar la nit del Sopar Jove, un tradicional sopar que es va dur a terme el 28 de juliol en la coberta del Mercat i que, a més, va recaudar 325 euros, amb una assistència de 302 participants. A l’hora de fer el pagament per apuntar-se a este sopar d’estiu, els jóvens havien de marcar amb una creu l’associació a la qual volien que anaren destinats eixos diners. L’associació més elegida va ser Crida’m, la qual es va beneficiar d’este acte solidari del jóvens del nostre poble.

Però abans d’este sopar de germanor, el 14 de juliol es va celebrar un altre sopar que també tenia un objectiu benèfic. Parlem del tradicional Sopar organitzat per l’Assocaició Contra el Càncer de la Pobla, un acte en el qual tots els veïns i veïnes del nostre municipi van voler participar per lluitar contra una malaltia que segueix pegant molt fort en la nostra societat. Esta vetlada va acabar amb una rifa on van col·laborar desinteressadament els comerços del poble i amb una nit de varietats amenitzada per artistes locals.

L’últim sopar estiuenc va ser el dels jubilats, un tradicional i veterà acte que ja és indispensable per a la majoria de les persones majors del nostre municipi. Un sopar que, de forma excepcional, va donar inici amb la pressència de la Televisió Autonòmica Àpunt i que va acabar, com sempre, amb un ball i amb el reconeixement a la memòria viva del nostre poble.

El programa d’estiu també va gaudir d’actes per als més menuts del poble, com per exemple el Cabaret de Circ. Este divertit esdeveniment va consistir en una posada en comú dels artistes i les companyies de l’Assocaició Valenciana de Circ. Este xicotet circ que es va dur a terme el 22 de juliol al parc del mercat va mesclar teatre, música, acrobàcies i humor amb l’objectiu que els xiquets de la Pobla pogueren gaudir d’una agradable i divertida vesprada de juliol.

També per als més menuts, i per als no tan menuts, va organitzar-se la Gaming Experience, la primera jornada de gaming que s’ha dut a terme en el nostre poble. Un esdeveniment que va acollir diferents simuladors de realitats virtual i diversos jocs com el Fortnite, el FIFA 18 o el Rocket Challenge i que, a més, va omplir el Centre Social de tecnologia i diversió.

Un altre acte que va organitzar la Junta Fallera Local va ser el Trasto Tunning. Este esdeveniment va consistir en el descens de vehicles sense motor de fabricació casolana i acompanyats d’espectacle coreogràfic. En acabar este acte on totes les falles del poble van participar, es va dur a terme un sopar de germanor per a tots els fallers de la població. Un acte que va barrejar velocitat, diversió i germanor fallera.

Un dels actes que ja s’ha guanyat un lloc en la programació de les festes d’estiu, i que enguany es va dur a terme el divendres 27 de juliol, és el de les Rutes Patrimonials. Esta cita amb la història i el patrimoni de la Pobla, el punt de trobada de la qual va ser la Casa Gran, sempre desperta expectació entre el veïnat del municipi, ja que és una manera de conéixer de primera mà els racons amb més historia del nostre poble. En acabar la ruta d’enguany, que va ser amenitzada per la música del tabal i la dolçaina, va actuar al pati de la Casa Gran el jove cantautor Johnatan Penalba, qui presentava el seu treball «Soca-rel».

Per acabar les festes, la programació estiuenca ens tenia preparada per al 5 d’agost una jornada dedicada al foc i la pólvora. Conferències sobre el món del coet, exhibicions, correfocs i una traca correguda que va tindre lloc al llarg de l’Avinguda Colón. Unflables per als més menuts, paella per a dinar i una xicoteta discomòbil per la vesprada van ser altres ingredients perquè este acte que se celebrava per primera vegada al municipi es poguera dur a terme. Un esdeveniment que, amb una cordà tradicional, es va encarregar de tancar la programació de festes d’este estiu.

Acaben per tant este festes estiuenques de la Pobla amb una programació completa que ha sigut pensada per a tots els veïns de totes les edats del nostre municipi.

Simple Share Buttons