SEMIFINALS PILOTA FALLERA

redaccio
Added by 07/03/2013

La falla del trinquet va ser la seu de les semifinals del campionat de pilota fallera

El matí va començar amb les semifinals de la categoria “Segona B” . A una banda del Carrer Democràcia es veien les cares el “Trinquet H” i “Hort N”. Jose Antonio Salido, Alejandro i Andreu, de blanc i amb faixa roja, es classificaren per a la final gràcies al contundent 50-10 contra Pepe, Manolo i Ramon de color blau. A l’altra part del carrer cara a cara dos equips de la falla Cervantes. De color roig “Cervantes D” amb Ivan, Hilario, Tino i Vicente. “Cervantes C” amb Jose, Rosalio, Emilio i Ramon de blau. Partida que assegurava un equip de la falla Cervantes a la final A pesar de la igualtat inicial el rojos acabaren imposant-se 50 a 20. Per tant els equips de “Trinquet H” i “Cervantes D” seran els gran finalistes i jugaran la partida per vore qui és el campió de la “Segona B” del 2013. El segon torn seria per a definir els finalistes de la segona categoria. Amb la primera de semifinals en joc la Falla Sant Jaume assegurava un finalista, ja que s’enfrontaven el seu equip “D” i el “F”. De roig José Maria, Pedro, Simeon i Gerardo, i de blau Javi, Ruso II i Carles. Joc molt igualat en una llarga partida que qualsevol dels dos equips podia haver guanyat i que s’emportaren els de “Sant Jaume D” 50 per 40. L’altre finalista es va decidir amb la partida entre “Cervantes A” que formava amb Ruperto , David i Vicent i l’equip del “Trinquet E” amb Marcos, Jorge i Manolo. Els trinqueters deixaren a 5 als de Cervantes, amb diferencia este va ser el resultat mes desnivellat del matí. Este diumenge es voran les cares a partir de les 11 al Carrer Colon contra “Sant Jaume D” per a saber quin dels dos serà el millor equip del campionat a segona. Al mig dia l’expectació al carrer era màxima, entraven en joc les partides de les dones. Les semifinals que la competició regular van decidir eren les mateixes que la temporada passada. La primera d’elles entre dos equips de la falla de l’Hort. De roig les tricampiones Maria José, Bea i Marta contra Inma, Amparo i Mª Angeles de Blau. El trio de color Roig va encaminar des del principi la partida i no donaren cap opció a les seus companyes de falla. Un altre any “l’Hort K” tornen a la final. Per l’altra part del carrer “Cervantes E” amb Andrea Torrent, Andrea Grueso i Yolanda volien tornar a la final desprès d’un any d’absència contra l’equip que la temporada passada els va deixar fora de la competició “Sant Jaume H” amb Gene, Sonia i Conchita. De la mateixa manera que fa un any la partida molt igualada, però diumenge la victòria va caure del costat de les cervantines. Finalment l’equip femení campió eixirà del guanyador entre “Hort K” i “Cervantes D” en la repetició de la final de fa dos temporades. Esta bona partida de pilota començarà a les 12 del migdia El matí avançava i només quedaven per jugar dos partides, quedaven per disputar-se les semifinals de la primera categoria. La pilota es ficava en joc per a saber quins serien els equips que disputarien la partida mes esperada de l’any. Els primers en fer rodar la pilota “Hort A” contra i “Sant Jaume C”. De Roig els de l’hort amb Ramon, Aitor i Nic i de blau els de la falla del poble amb Pedro II, Narcis i Alex. Maratoniana partida de més d’una hora a on els dos equips oferiren un bon recital de pilotades amb jocs llargs i emocionants. Desprès de més de 70 minuts de joc el marcador va quedar 50 a 40 i el trio de l’hort jugarà la gran final. Per a finalitzar el matí, una partida amb sabor de gran final. Ruben, Emilio Mestre i Jose Alejandro, representant a la Falla de l’Hort ,amb equipatge roig, es jugaven la final contra els 7 vegades campions del torneig, Cristal, Tindro i Pascual amb faixa blava. Sense cap dubte la millor partida del matí i possiblement una de les millors del campionat, però amb el pas dels anys només n’hi ha una cosa que no canvia, eixa no és una altra que vore a Cristal, Tindro i Pascual jugar la per la copa de campions. La partida va començar amb els dos equips molt iguals i el marcador nivellat, al remat 35 a 50 per als del Trinquet. Els aficionats de la pilota valenciana podran gaudir d’un gran espectacle a partir de la una de la vesprada d’este diumenge i saber que serà el gran campió del 2013 en la partida entre el “Trinquet A” que aspira al seu huitè campionat i el “Hort A” que aspiren a trencar la tradició i convertir-se en el millor equip. Ara ja nomes queden en competició 8 equips, el millors, els finalistes de cada categoria. El carrer Colon , com es tradicional, dictarà sentencia en una matinal que reunirà al món faller i als aficionats de la pilota per a vore les ultimes 4 partides d’esta temporada.