VOLTA CICLISTA

Added by 17/07/2018

El trofeu ciclista de la setmana esportiva tornava un any més, però amb importants novetats. Dissabte a la vesprada es disputaren dos carreres pel centre urbà, un circuit que enguany s’ampliava i recorria la zona interior de la ronda nord. La volta ciclista a La Pobla un any més era organitzada la penya ciclista Pobla i la federació de ciclisme de la Comunitat, un dia intens per als membres de la penya ciclista que treballaren per a que tot isquera de la millor manera possible.

El tradicional circuit ciclista enguany s’ampliava i ja no discorria per Bisbe Cervera a la seua entrada des d’Alfonso Pelecha, sinó que els ciclistes continuaven recte i anaven paral·lels a la ronda sud, un circuit consensuat amb la federació i que era millor per als corredors.

A les cinc de la vesprada els corredors de la primera prova ocupaven els seus llocs a la meta per a donar inici a la primera de les proves a disputar-se, per davant 60 kilòmetres intensos, amb calor, però que no va impedir que els participants rodaren amb una velocitat mitjana de més 40 km per hora. A esta primera prova entraven en competició diferents categories. En l’àmbit local el guanyador va ser Jaime Ruix, a la categoria Master 30 German Dasi, Raul Patiño va ser guanyador en Master 40, en Master 50 el primer va ser Jose Vicente Alacreu, Pascual Garcia va ser el guanyador en Master 60 i a la categoria elit sub 23 va quedar guanyador Josep Mora.

I en finalitzar una carrera una altra, a les 19:00 arribava el plat fort de la vesprada. Una prova on els corredors van superar la mitjana de velocitat i volaren pels 3,2 kilòmetres del circuit urbà. Un total de 44 corredors acabaren la prova, que va ser molt exigent i on Miguel Lopez va poder imposar la seua llei imposant-se en solitari en la meta situada en les portes de l’ajuntament guanyant amb 10 segons diferencia sobre el segon classificat el sub23 Ivan Clemente.

En les diferents categories femenines les guanyadores foren Cristina Soler i Paula Soler, les dors corredores del conjunt «Smurfit Kappa».

Amb l’arribada de tots els ciclistes a meta se celebrava enfront de l’ajuntament el lliurament de premis. Trofeus i reconeixements per als primers classificats de la general i els premis per a les classificacions per equips.