EXCURSIÓ EL TORO – BEJIS

redaccio
Added by 21/04/2011

L’Alt Palància ha estat la destinació de l’excursió que el passat cap de setmana organitzava l’àrea de cultura i l’associació Quercus. Unes 50 persones es sumaven a esta caminada per la muntanya que portava els participants des de la localitat de El Toro fins a Bejis.

Una excursió per poblets i aldees amb molta història i on predomina el paisatge de natura.

L’eixida des del Toro es feia a través d’este sender. Es un antic camí que antigament es feia servir per les cavalleries. Un camí que va entre un bosc de carrasques.

I el segon tram es feia entre el bosc de roure valencià. Es tracta d’un dels pocs boscos a la comunitat on encara es pot trobar este arbre, l’únic en la seua espècie que perd la fulla a l’hivern.

I caminant des d’ací aplegaven fins a la Vall del Palància on es troba el riu que porta el nom de la comarca.

Un punt on visitaven també l’aldea de El Molinar, una concentració de construccions que més que per viure eren els molins on es treballava el conreu del camp.

Una excursió que portava també a vore una de les fonts més conegudes d’esta comarca, la dels Cloticos.

I este era el punt final de l’excursió. La localitat de Bejis rebia els excursionistes de la Pobla que aplegaven passat el migdia i que entraven a este poble a través de l’aqüeducte que servia antigament per portar l’aigua fins a este municipi.

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

<

Simple Share Buttons