Georradar a Bisbe Cervera
És la imatge del subsòl del carrer Bisbe Cervera vista a través d’un radar geològic. Este dilluns la Universitat Politècnica de València analitzava tot allò que es troba baix este carrer i que pot tindre valor arqueològic.
Ho feia mitjançant un georradar, un aparell que detecta qualsevol cavitat i que al llarg de tot el matí passava per tots els punts del carrer bisbe Cervera.
I és que abans que comencen les obres que han de remodelar el carrer es vol fer un inventari de les possibles restes per protegir-les.
Al tractar-se d’una actuació en el casc historic del municipi, la regidoria de Patrimoni, ha coordinat amb la Universitat este estudi que detecta qualsevol resta arquelògica.
Des de l’ajuntament es té constància de l’existència baix de la plaça de l’antic ajuntament d’estes galeries subterrànies. Fa anys, tecnics de l’ajuntament accedien al seu interior per estudiar-es. Tot i que no estan datades amb exactitud es pensa que són de la Guerra Civil i que servien de refugi. Amb l’actual estudi, es vol conèixer exactament quin es el seu recorregut en superfície.
Però l’estudi que ha encomanat l’ajuntament ha servir no només per evitar que les obres al carrer puguen danyar les possibles restes arqueològiques. Es vol també que valga per a futures actuacions de recuperació del patrimoni.
L’estudi del subsòl de Bisbe Cervera permetrà que esta mateixa setmana puga començar de manera segura la remodelació del carrer.